Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Insulele AZORE si Lisabona 2016 (25 iunie)

Descriere

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Arhipelagul Insulelor Azore, de origine vulcanica, este situat in mijlocul Oceanului Atlantic, apartine Portugaliei si reprezinta cel mai vestic punct al Europei. Fiecare insula are peisajul si caracterul sau aparte, iar locuitorii de aici urmeaza traditii vechi de secole. Sao Miguel, cea mai mare insula din Azore, este renumita pentru flori, peisaje verzi, numeroase lacuri vulcanice si animatul oras Ponta Delgada. Insula Terceira este reprezentativa pentru istoria arhipelgului: orasul Angra do Heroismo este primul oras european din Atlantic, azi declarat Patrimoniu Unesco. Insulele Azore sunt o buna afacere pentru bugetul vizitatorilor deoarece preturile sunt mai mici decat pe continent. Va propunem aceasta calatorie in luna iulie; acesta este sezonul optim pentru vizitarea Insulelor Azore si anotimpul in care putem vedea in toata splendoarea lor hortensiile inflorite.

Servicii incluse in pret:
transport cu avionul  Bucuresti - Lisabona - Bucuresti, compania Blue Air
transport cu avionul  Lisabona - Insula Sao Miguel si Insula Terceira - Lisabona, compania TAP Portugal
transport cu avionul intre Insula Sao Miguel si Insula Terceira, compania SATA International
10 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, astfel: 3 nopti in Lisabona, 4 nopti in Ponta Delgada, 3 nopti in Angra do Heroismo
transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur in Lisabona si in insulele Sao Miguel si Terceira
tur de oras pietonal in Ponta Delgada cu ghid local
excursie de o zi in Insula Sao Miguel: Valea Furnas
excusie de o zi in Insula Sao Miguel: magia Atlanticului cu lacurile Sete Cidades
tur de oras pietonal in Angra do Heroismo cu ghid local
turul Insulei Terceira cu ghid local
biletul de intrare la Algar do Carvao
3 mese de pranz in zilele 2, 3 si 6
insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:
taxele de aeroport: 260 Euro/ persoana (pot suferi modificari)
biletele de intrare la obiectivele turistice
excursiile optionale
alte mese decat cele mentionate ca fiind incluse si bauturile la mese
asigurarea medicala
asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandat, aproximativ 20 Euro/ persoana, se achita insotitorului de grup la sosire)

Informatii hoteluri:
Insula Terceira: Hotel Angra Garden 3* www.angragardenhotelazores.com  hotelul este situat in piata principala din centrul istoric al orasului Angra do Heroismo. Hotelul ofera un restaurant, bar, cafenea si contra cost se poate folosi si centrul spa al hotelului, cu piscina acoperita. Camerele sunt renovate recent si ofera tot confortul necesar, precum: aer conditionat, TV, telefon, baie cu uscator de par, minibar. 
Insula Sao Miguel:
Hotel Ponta Delgada 3* www.hotelpdl.com  hotelul este situat in centrul orasului Ponta Delgada, in apropierea tuturor punctelor importante din oras. Hotelul ofera restaurant, bar, iar camerele din categoria plus sunt echipate cu: aer conditionat, TV, telefon, baie cu uscator de par, balcon, seif.

Preturi informative excursii optionale:
Jeep safari la lacul de foc in Insula Sao Miguel: 55 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante
Expeditie pe mare pentru observarea balenelor si delfinilor: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante

Orar de zbor informativ (ore locale):
25.06: Bucuresti 19:30 - Lisabona 22:10
27.06: Lisabona 11:33 - Ponta Delgada (Ins. Sao Miguel) 13:00
01.07: Ponta Delgada 13:10 - Terceira 13:50
04.07: Terceira 12:10 - Lisabona 15:25
05.07: Lisabona 11:00 - Bucuresti 17:10

Informatii utile:
Termen limita de inscriere: cu 60 zile inainte de plecare. Oferta este valabila pentru un grup minim de 24 persoane participante. Pentru grup intre 20 - 23 persoane, pretul se majoreaza cu 35 Euro/ persoana. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
In cazul in care grupul minim nu se intruneste pana la data termenului limita de inscriere, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.
Documente necesare pentru calatorie: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Transferuri din provincie la/ de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
15 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

Conditii financiare:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE/ PENALIZARI
20% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 31 zile inaintea plecarii
50% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 21 zile inaintea plecarii
80% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 20 zile - 16 zile inaintea plecarii
100% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Observatii:
Clasificarea pe stele a hotelurilor din oferta este cea atribuita oficial de autoritatile de resort din Portugalia. Aceste standarde sunt specifice pentru Portugalia si nu corespund sau nu pot fi echivalate cu standardele din Romania sau din alte tari. Facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
cazarea la hotel se face dupa ora 14:00.
copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar (detalii pe www.politiadefrontiera.ro)
conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite situatii obiective
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
In camerele in care se pot caza 3 persoane, patul suplimentar pentru a III-a persoana poate fi un pat pliant. Camerele in care se pot caza 3 persoane nu sunt neaparat mai mari decat camerele standard, de aceea spatiul din aceste camere poate fi limitat.
agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare. agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este majorata de compania aeriana. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
excursiile optionale se efectueaza la fata locului de catre agentia locala. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Paralela 45.
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Arhipelagul Insulelor Azore, de origine vulcanica, este situat in mijlocul Oceanului Atlantic, apartine Portugaliei si reprezinta cel mai vestic punct al Europei. Fiecare insula are peisajul si caracterul sau aparte, iar locuitorii de aici urmeaza traditii vechi de secole. Sao Miguel, cea mai mare insula din Azore, este renumita pentru flori, peisaje verzi, numeroase lacuri vulcanice si animatul oras Ponta Delgada. Insula Terceira este reprezentativa pentru istoria arhipelgului: orasul Angra do Heroismo este primul oras european din Atlantic, azi declarat Patrimoniu Unesco. Insulele Azore sunt o buna afacere pentru bugetul vizitatorilor deoarece preturile sunt mai mici decat pe continent. Va propunem aceasta calatorie in luna iulie; acesta este sezonul optim pentru vizitarea Insulelor Azore si anotimpul in care putem vedea in toata splendoarea lor hortensiile inflorite.

Servicii incluse in pret:
transport cu avionul  Bucuresti - Lisabona - Bucuresti, compania Blue Air
transport cu avionul  Lisabona - Insula Sao Miguel si Insula Terceira - Lisabona, compania TAP Portugal
transport cu avionul intre Insula Sao Miguel si Insula Terceira, compania SATA International
10 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, astfel: 3 nopti in Lisabona, 4 nopti in Ponta Delgada, 3 nopti in Angra do Heroismo
transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur in Lisabona si in insulele Sao Miguel si Terceira
tur de oras pietonal in Ponta Delgada cu ghid local
excursie de o zi in Insula Sao Miguel: Valea Furnas
excusie de o zi in Insula Sao Miguel: magia Atlanticului cu lacurile Sete Cidades
tur de oras pietonal in Angra do Heroismo cu ghid local
turul Insulei Terceira cu ghid local
biletul de intrare la Algar do Carvao
3 mese de pranz in zilele 2, 3 si 6
insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:
taxele de aeroport: 260 Euro/ persoana (pot suferi modificari)
biletele de intrare la obiectivele turistice
excursiile optionale
alte mese decat cele mentionate ca fiind incluse si bauturile la mese
asigurarea medicala
asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandat, aproximativ 20 Euro/ persoana, se achita insotitorului de grup la sosire)

Informatii hoteluri:
Insula Terceira: Hotel Angra Garden 3* www.angragardenhotelazores.com  hotelul este situat in piata principala din centrul istoric al orasului Angra do Heroismo. Hotelul ofera un restaurant, bar, cafenea si contra cost se poate folosi si centrul spa al hotelului, cu piscina acoperita. Camerele sunt renovate recent si ofera tot confortul necesar, precum: aer conditionat, TV, telefon, baie cu uscator de par, minibar. 
Insula Sao Miguel:
Hotel Ponta Delgada 3* www.hotelpdl.com  hotelul este situat in centrul orasului Ponta Delgada, in apropierea tuturor punctelor importante din oras. Hotelul ofera restaurant, bar, iar camerele din categoria plus sunt echipate cu: aer conditionat, TV, telefon, baie cu uscator de par, balcon, seif.

Preturi informative excursii optionale:
Jeep safari la lacul de foc in Insula Sao Miguel: 55 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante
Expeditie pe mare pentru observarea balenelor si delfinilor: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante

Orar de zbor informativ (ore locale):
25.06: Bucuresti 19:30 - Lisabona 22:10
27.06: Lisabona 11:33 - Ponta Delgada (Ins. Sao Miguel) 13:00
01.07: Ponta Delgada 13:10 - Terceira 13:50
04.07: Terceira 12:10 - Lisabona 15:25
05.07: Lisabona 11:00 - Bucuresti 17:10

Informatii utile:
Termen limita de inscriere: cu 60 zile inainte de plecare. Oferta este valabila pentru un grup minim de 24 persoane participante. Pentru grup intre 20 - 23 persoane, pretul se majoreaza cu 35 Euro/ persoana. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
In cazul in care grupul minim nu se intruneste pana la data termenului limita de inscriere, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.
Documente necesare pentru calatorie: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Transferuri din provincie la/ de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
15 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

Conditii financiare:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE/ PENALIZARI
20% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 31 zile inaintea plecarii
50% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 21 zile inaintea plecarii
80% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 20 zile - 16 zile inaintea plecarii
100% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Observatii:
Clasificarea pe stele a hotelurilor din oferta este cea atribuita oficial de autoritatile de resort din Portugalia. Aceste standarde sunt specifice pentru Portugalia si nu corespund sau nu pot fi echivalate cu standardele din Romania sau din alte tari. Facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
cazarea la hotel se face dupa ora 14:00.
copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar (detalii pe www.politiadefrontiera.ro)
conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite situatii obiective
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
In camerele in care se pot caza 3 persoane, patul suplimentar pentru a III-a persoana poate fi un pat pliant. Camerele in care se pot caza 3 persoane nu sunt neaparat mai mari decat camerele standard, de aceea spatiul din aceste camere poate fi limitat.
agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare. agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este majorata de compania aeriana. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
excursiile optionale se efectueaza la fata locului de catre agentia locala. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Paralela 45.
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

Itinerariu

Ziua 1

Bucuresti - Lisabona
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 17:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Lisabona cu decolare la ora 19:30. Sosire in Lisabona la ora 22:10. Transfer si cazare la hotel VIP Inn Berna 3* sau similar in Lisabona.

Ziua 2

Lisabona
Mic dejun. Timp liber pentru vizite sau cumparaturi in Lisabona sau pentru excursie optional in afara Lisabonei (Sintra - Cascais - Estoril). Cazare la hotel in Lisabona.

Ziua 3

Lisabona - Insula Sao Miguel
Mic dejun. Transfer cu autocarul la aeroportul din Lisabona. Imbarcare pe zborul Lisabona - Insula Sao Miguel cu decolare la ora 11:35; aterizarea in Insulele Azore este prevazuta la ora 13:00. Transfer la hotel. Dupa amiaza vom face impreuna cu ghidul local o plimbare prin centrul istoric al orasului Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel si cel mai mare oras din Insulele Azore. Vom putea admira: biserica Sf. Sebastian din secolul al XV-lea, portile orasului, piata Republica, primaria, manastirea din secolul al XVIII-lea si fortul Sao Bras. Cazare in Ponta Delgada la hotel Ponta Delgada 3* in camere categoria plus.

Ziua 4

O zi magica in Insula Sao Miguel: Valea Furnas cu dejun inclus
Mic dejun. Azi vom descoperi Valea Furnas care abunda in izvoare minerale cu apa fierbine si rece, un loc magic unde activitatea vulcanica este inca vizibila. Vom vizita gradina botanica Terra Nostra, un parc incantator in mijlocul careia se afla o piscina cu apa termala. Pregatiti-va costumele de baie deoarece vom face o baie in apele calde ale piscinei termale. In continuare vom servi un delicios pranz traditional Cozido pregatit in vase tinute pentru mai multe ore in solul fierbine. Dupa amiaza vom admira si alte peisaje spectaculoase ale acestei insule si vom vizita o plantatie de ceai, singura de acest fel din Europa. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 5

Excursie magia Atlanticului cu dejun inclus
Mic dejun. Azi vom explora partea de vest a insulei Sao Miguel cu spectaculoasele lacuri vulcanice Sete Cidades. Acestea sunt doua lacuri gemene, unul cu apa verde si celalalt cu apa albastra, iar cea mai frumoasa priveliste este cea de la punctul de belvedere Vista do Rei. In continuare vom vizita alte locuri minunate ale acestei frumoase insule precum lacul Santiago si punctul de belvedere Pico do Carvao de unde putem vedea nordul si sudul insulei, dar si peisajele din interior. Dejun la restaurantul Cavalo Branco care ne va oferi bucate specifice insulei. Vom vizita si coasta nordica a insulei cu punctul de belvedere Ponto do Escalvadao si orasul Capelas. In incheiere vom vizita o plantatie de ananas unde vom vedea fructul in diferite stadii de crestere. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 6

Optional, jeep safari la Lacul de Foc in insula Sao Miguel:
Mic dejun. Pentru azi va propunem o activitate optionala care se inscrie in categoria aventura in natura. Ne vom urca in masini de teren 4x4 si vom calatori peste munti si vai, pe drumuri unde putem aprecia peisajele uimitoare ale insulei. Vom putea admira peisajul fascinant al lacului vulcanic Lagoa do Fogo (lacul de foc). Ne continuam calatoria spre Caldeira Velha, un loc de referinta unde apele raului cald care intalnesc un geiser fierbine formeaza o piscina in mijlocul padurii verzi. Aici putem experimenta aventura inotului in aceasta piscina naturala. De asemenea, vom vedea si cascada Salto do Cabrito. Vom continua spre coasta de nord a insulei, la Ponta do Cintrao pentru a admira peisajul spectaculos al marii si tarmului stancos. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 7

Insula Sao Miguel - Insula Terceira
Mic dejun. In jurul orei 11:00 transfer la aeroportul din Ponta Delgada unde ne vom imbarca pe zborul companiei SATA International spre Insula Terceira. Decolare la ora 13:10 si aterizare in Terceira la ora 13:50. Transfer cu autocarul in orasul Angra do Heroismo, capitala Insulei Terceira si cazare la hotelul Angra Garden 3* sau similar. Dupa amiaza vom explora impreuna cu ghidul local centrul orasului Angra do Heroismo (tur pietonal) care ne prezinta o superba arhitectura coloniala portugheza. Centrul orasului a fost declarat de catre UNESCO Patrimoniu Universal.

Ziua 8

Turul Insulei Terceira cu dejun inclus
Mic dejun. Incepe o zi plina de vizite surprinzatoare pentru ca Terceira este un caleidoscop de traditii, cultura si natura. Urmele activitatii vulcanice de pe insula pot fi vazute in formatiunile ciudate sau spectaculoase. Unul dintre cele mai bune exemple este cosul vulcanic Algar do Carvao care ne uimeste cu dimensiunile sale. Pranz la restaurantul O Dicionario situat in micul oras Praia Vitoria. Pe coasta de nord a insulei, la Biscuitos se afla un muzeu al vinului unde vom afla metoda de productie a vinului verdelho. De asemenea, imaginea campiei verzi separata in sute de parcele de garduri din piatra vulcanica este impresionanta. Cazare la hotel in Angra do Heroismo.

Ziua 9

Optional, expeditie pe mare pentru observarea balenelor si a delfinilor
Mic dejun. Optional, expeditie pe mare pentru observarea delfinilor si a balenelor (durata aproximativa: 3 ore). Insulele Azore sunt un adevarat paradis pentru observarea balenelor; in trecut, balenele erau vanate in Insulele Azore, dar azi aceasta activitate este interzisa. Raman doar povestile spuse de pescarii in varsta in port. Cazare la hotel in Angra do Heroismo.

Ziua 10

Insula Terceira - Lisabona - Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei TAP Portugal spre Lisabona cu decolare la ora 12:10. Sosire in Lisabona la ora 15:25. Transfer si cazare la hotel VIP Inn Berna 3* sau similar in Lisabona.

Ziua 11

Lisabona - Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air, Lisabona - Bucuresti cu decolare la ora 11:00. Sosire in Bucuresti la ora 17:10.

Ziua 1

Bucuresti - Lisabona
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 17:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Lisabona cu decolare la ora 19:30. Sosire in Lisabona la ora 22:10. Transfer si cazare la hotel VIP Inn Berna 3* sau similar in Lisabona.

Ziua 2

Lisabona
Mic dejun. Timp liber pentru vizite sau cumparaturi in Lisabona sau pentru excursie optional in afara Lisabonei (Sintra - Cascais - Estoril). Cazare la hotel in Lisabona.

Ziua 3

Lisabona - Insula Sao Miguel
Mic dejun. Transfer cu autocarul la aeroportul din Lisabona. Imbarcare pe zborul Lisabona - Insula Sao Miguel cu decolare la ora 11:35; aterizarea in Insulele Azore este prevazuta la ora 13:00. Transfer la hotel. Dupa amiaza vom face impreuna cu ghidul local o plimbare prin centrul istoric al orasului Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel si cel mai mare oras din Insulele Azore. Vom putea admira: biserica Sf. Sebastian din secolul al XV-lea, portile orasului, piata Republica, primaria, manastirea din secolul al XVIII-lea si fortul Sao Bras. Cazare in Ponta Delgada la hotel Ponta Delgada 3* in camere categoria plus.

Ziua 4

O zi magica in Insula Sao Miguel: Valea Furnas cu dejun inclus
Mic dejun. Azi vom descoperi Valea Furnas care abunda in izvoare minerale cu apa fierbine si rece, un loc magic unde activitatea vulcanica este inca vizibila. Vom vizita gradina botanica Terra Nostra, un parc incantator in mijlocul careia se afla o piscina cu apa termala. Pregatiti-va costumele de baie deoarece vom face o baie in apele calde ale piscinei termale. In continuare vom servi un delicios pranz traditional Cozido pregatit in vase tinute pentru mai multe ore in solul fierbine. Dupa amiaza vom admira si alte peisaje spectaculoase ale acestei insule si vom vizita o plantatie de ceai, singura de acest fel din Europa. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 5

Excursie magia Atlanticului cu dejun inclus
Mic dejun. Azi vom explora partea de vest a insulei Sao Miguel cu spectaculoasele lacuri vulcanice Sete Cidades. Acestea sunt doua lacuri gemene, unul cu apa verde si celalalt cu apa albastra, iar cea mai frumoasa priveliste este cea de la punctul de belvedere Vista do Rei. In continuare vom vizita alte locuri minunate ale acestei frumoase insule precum lacul Santiago si punctul de belvedere Pico do Carvao de unde putem vedea nordul si sudul insulei, dar si peisajele din interior. Dejun la restaurantul Cavalo Branco care ne va oferi bucate specifice insulei. Vom vizita si coasta nordica a insulei cu punctul de belvedere Ponto do Escalvadao si orasul Capelas. In incheiere vom vizita o plantatie de ananas unde vom vedea fructul in diferite stadii de crestere. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 6

Optional, jeep safari la Lacul de Foc in insula Sao Miguel:
Mic dejun. Pentru azi va propunem o activitate optionala care se inscrie in categoria aventura in natura. Ne vom urca in masini de teren 4x4 si vom calatori peste munti si vai, pe drumuri unde putem aprecia peisajele uimitoare ale insulei. Vom putea admira peisajul fascinant al lacului vulcanic Lagoa do Fogo (lacul de foc). Ne continuam calatoria spre Caldeira Velha, un loc de referinta unde apele raului cald care intalnesc un geiser fierbine formeaza o piscina in mijlocul padurii verzi. Aici putem experimenta aventura inotului in aceasta piscina naturala. De asemenea, vom vedea si cascada Salto do Cabrito. Vom continua spre coasta de nord a insulei, la Ponta do Cintrao pentru a admira peisajul spectaculos al marii si tarmului stancos. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 7

Insula Sao Miguel - Insula Terceira
Mic dejun. In jurul orei 11:00 transfer la aeroportul din Ponta Delgada unde ne vom imbarca pe zborul companiei SATA International spre Insula Terceira. Decolare la ora 13:10 si aterizare in Terceira la ora 13:50. Transfer cu autocarul in orasul Angra do Heroismo, capitala Insulei Terceira si cazare la hotelul Angra Garden 3* sau similar. Dupa amiaza vom explora impreuna cu ghidul local centrul orasului Angra do Heroismo (tur pietonal) care ne prezinta o superba arhitectura coloniala portugheza. Centrul orasului a fost declarat de catre UNESCO Patrimoniu Universal.

Ziua 8

Turul Insulei Terceira cu dejun inclus
Mic dejun. Incepe o zi plina de vizite surprinzatoare pentru ca Terceira este un caleidoscop de traditii, cultura si natura. Urmele activitatii vulcanice de pe insula pot fi vazute in formatiunile ciudate sau spectaculoase. Unul dintre cele mai bune exemple este cosul vulcanic Algar do Carvao care ne uimeste cu dimensiunile sale. Pranz la restaurantul O Dicionario situat in micul oras Praia Vitoria. Pe coasta de nord a insulei, la Biscuitos se afla un muzeu al vinului unde vom afla metoda de productie a vinului verdelho. De asemenea, imaginea campiei verzi separata in sute de parcele de garduri din piatra vulcanica este impresionanta. Cazare la hotel in Angra do Heroismo.

Ziua 9

Optional, expeditie pe mare pentru observarea balenelor si a delfinilor
Mic dejun. Optional, expeditie pe mare pentru observarea delfinilor si a balenelor (durata aproximativa: 3 ore). Insulele Azore sunt un adevarat paradis pentru observarea balenelor; in trecut, balenele erau vanate in Insulele Azore, dar azi aceasta activitate este interzisa. Raman doar povestile spuse de pescarii in varsta in port. Cazare la hotel in Angra do Heroismo.

Ziua 10

Insula Terceira - Lisabona - Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei TAP Portugal spre Lisabona cu decolare la ora 12:10. Sosire in Lisabona la ora 15:25. Transfer si cazare la hotel VIP Inn Berna 3* sau similar in Lisabona.

Ziua 11

Lisabona - Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air, Lisabona - Bucuresti cu decolare la ora 11:00. Sosire in Bucuresti la ora 17:10.